Loader
Sepeti TemizleKapat
Sepetiniz şu anda boş.
Aylık Toplam
0,00 ₺

Abone olduğum elektronik üründeki verilerimi nasıl silebilirim?

Ürünü iade etmeden önce bazı adımları izlemeniz gerekiyor.

İade edilen tüm cep telefonları, akıllı saatler ve bilgisayarları fabrika ayarlarına sıfırlamanız ve kişisel verilerinizi kaldırmanız son derece önemlidir. Buna Apple Kimlikleri, Google Hesapları, PIN kodları, oyun konsolları için kullanıcı hesapları ve ebeveyn kontrolleri dahildir.

Cihazınızı bu işlemleri yapmadan bize teslim etmeniz durumunda cihazın kilidini açmak ve sıfırlamak için ek ödemeler almamız gerekmektedir. Bu gibi durumların oluşması durumunda ise cihaz tekrar son kullanıcıya gönderilmek zorunda kalır. Geri gönderim ücretinin müşteriden alınması durumu oluşur. Eğer abonelik süresi bitmiş ise de ek olarak 1 ay abonelik ücreti alınır. Bu sebeple abone olduğunuz ürünün iadesini gerçekleştirirken fabrika ayarlarına sıfırlamayı ve kişisel verilerinizi kaldırmayı lütfen unutmayın.

Microsoft bilgisayarınızı sıfırlamak için:

  1. Ekranın sağ kenarından çekerek Ayarlar'a ve sonra da bilgisayar ayarlarını değiştir'e dokunun. (Fare kullanıyorsanız, ekranın sağ üst köşesine gidin, fare işaretçisini aşağı doğru taşıyın, Ayarlar'a tıklayın ve sonra da bilgisayar ayarlarını değiştir'e tıklayın.)
  2. Güncelleştirme ve kurtarma'ya ve sonra da Kurtarma'ya dokunun veya tıklayın.
  3. Her şeyi kaldır ve Windows'u yeniden yükle altında Başlarken'e dokunun veya tıklayın.
  4. Ekrandaki yönergeleri izleyin.

Android akıllı telefonlar ve tabletler

Google hesap kaldırma:

  1. Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Hesaplar'a "Hesaplar"ı görmüyorsanız Kullanıcılar ve Hesaplar'a dokunun.
  3. Kaldırılacak hesaba ardından Hesabı kaldır'a dokunun.
  4. Bu hesap, telefonunuzdaki tek Google Hesabı ise güvenlik tedbiri olarak cihazınızın desenini, PIN'ini veya şifresini girmeniz gerekecektir.

Ekran kilidini ayarlama:

  1. Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Güvenlik'e dokunun.
  3. Bir ekran kilidi türü seçmek için Ekran kilidi'ne dokunun
  4. Önceden bir kilit ayarladıysanız farklı bir kilit seçmeden önce PIN'inizi, deseninizi veya şifrenizi girmeniz gerekir.
  5. Kullanmak istediğiniz ekran kilidi seçeneğine dokunun. Ekrandaki talimatları uygulayın.

Macbook'unuzu sıfırlamak için:

  1. Bir yedekleme oluşturun. Önemli dosyalarınızın güncel bir yedeklemesine sahip olduğunuzdan emin olun.
  2. macOS Mojave veya önceki sürümlerinde iTunes'dan çıkış yapın.
  3. iCloud'dan çıkış yapın.
  4. iMessage'dan çıkış yapın.
  5. NVRAM'i sıfırlayın.
  6. İsteğe bağlı: Elinizde tuttuğunuz Bluetooth aygıtların eşlemesini kaldırın.
  7. Sabit sürücünüzü silin ve macOS'i yeniden yükleyin. Mac'inizi fabrika ayarlarına geri yüklemenin en iyi yolu sabit sürücünüzü silmek ve macOS'i yeniden yüklemektir.

iPhone ve iPad'inizi Sıfırlamak için

iPhone'larınızı sıfırlamak için:

  1. Ayarlar > Genel > Sıfırla'ya dokunun. Ardından, Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil'e dokunun.
  2. İstenirse parolanızı veya Apple Kimliği parolanızı girin. Ardından, aygıtınızı silmek istediğinizi onaylayın.
  3. Aygıtınızın silinmesini bekleyin. Aygıtınıza bağlı olarak, verilerinizin tamamen silinmesi birkaç dakika sürebilir.

iPad'lerinizi sıfırlamak için:

  1. Ayarlar > Genel > Sıfırla bölümüne gidin.
  2. Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil’e dokunun.

Apple Watch'unuzu sıfırlamak için

  1. Eşlemeyi kaldırırken Apple Watch'unuz ile iPhone'unuzu birbirine yakın tutun.
  2. iPhone'unuzda Watch uygulamasını açın.
  3. Saatim sekmesine gidin ve Tüm Saatler'e dokunun.
  4. Eşlemesini kaldırmak istediğiniz saatin yanındaki bilgi simgesine dokunun.
  5. Apple Watch Eşlemesini Kaldır'a dokunun.
  6. GPS + Cellular modellerinde hücresel planınızı tutmayı veya kaldırmayı seçin.
  7. Onaylamak için tekrar dokunun.Etkinleştirme Kilidi'ni etkisizleştirmek için Apple Kimliği parolanızı girmeniz gerekebilir. Apple Watch'unuzdaki tüm içerikler ve ayarlar silinmeden önce iPhone'unuz Apple Watch'unuzun yeni bir yedeğini oluşturur. Yeni bir Apple Watch'u geri yüklemek için bu yedeklemeyi kullanabilirsiniz. Apple Watch'unuzun eşlemesi kaldırıldıktan sonra Eşlemeyi Başlat iletisi görüntülenir.

iPhone'unuz yanınızda değilken Apple Watch'unuzu sıfırlamak için:

  1. Apple Watch'unuzda Ayarlar > Genel > Sıfırla > Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil'e dokunun.
  2. İstenirse parolanızı girin.
  3. GPS + Cellular modellerinde hücresel planınızı tutmayı veya kaldırmayı seçin.
  4. Onaylamak için Tümünü Sil'e dokunun. Bu işlem, Apple Watch'unuzu fabrika ayarlarına döndürür.